Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Τα Έργα μας στην Περιοχή

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ

Περιοχή Kravitcki Kamene

ΕΠΑΝΩ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΚΡΑΒΙΤΣΚΙ ΚΑΜΕΝ, Ο ΑΗ΄ ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ

Μετά από 2 χρόνια περίπου και προσπερνώντας πολλά εμπόδια και δυσκολίες καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το Εκκλησάκι αυτό που είναι αφιερωμένο στους αμέτρητους νεκρούς του μεγάλου πολέμου στην περιοχή και που οι περισσότεροι παρέμειναν εκεί άταφοι, αποδίδοντας με αυτόν τον τρόπο έναν ελάχιστο φόρο τιμής ανεξάρτητα σε ποιο στρατόπεδο ανήκαν.

Το Εκκλησάκι-Μνημείο είναι 30Km απόσταση από το χωριό ΠΡΟΜΑΧΟΙ στους πρόποδες του μεγάλου και μοναδικής ομορφιάς βράχου που είναι γνωστός ως ΚΡΑΒΙΤΣΚΙ ΚΑΜΕΝ στα σύνορα με τα ΣΚΟΠΙΑ.

Στο ορεινό αυτό σύμπλεγμα που περιλαμβάνει τα υψώματα : ΜΙΚΡΟ-ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΤΕΡΝΙΚ, ΚΡΑΒΙΤΣΚΙ ΚΑΜΕΝ, που τα χωρίζει από τα ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΣ, ΓΚΟΛΟ ΜΠΙΛΟ και ΠΡΕΣΛΑΠ το ρέμα ΣΟΥΣΙΤΣΑ έγιναν σκληρές μάχες μεταξύ ΓΑΛΛΩΝ (Αποικιακά στρατεύματα) ΣΕΡΒΩΝ και ΕΛΛΗΝΩΝ από την μια πλευρά και ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ και ΑΥΣΤΡΙΑΚΩΝ από την άλλη κατά την διάρκεια της ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΝΤΟΜΠΡΟ ΠΟΛΙΕ όπως ονομάστηκε από τους Συμμάχους η μεγάλη επίθεση τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ του 1918, μάχη που επέφερε το σπάσιμο του μετώπου από τα Ελληνικά στρατεύματα (Συγκρότημα ΓΑΡΓΑΛΙΔΗ), που είχε σαν αποτέλεσμα την παράδοση της ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ τον επόμενο μήνα, την ρήξη της Συμμαχίας των ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ και το τέλος του πολέμου.

ΥΧΘΙΟΠΑΝΙΔΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Ποταμόρεμα ΄΄ΠΟΡΟΙ΄΄

Κατόπιν πρόσκλησης μας και με την βοήθεια συλλόγων και κατοίκων των δημοτικών διαμερισμάτων Προμάχων και Γαρεφείου του Δήμου Αλμωπίας και με την αμέριστη συμπαράσταση τους, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε πειραματική αλιεία στο υδατόρεμμα Πορόϊ, κοντά στο χωριό Γαρέφειο του Δήμου Αλμωπίας.

Η ερευνητική ομάδα αποτελούνταν από τον Δρ. Γεώργιο Μίνο, Βιολόγο - Ιχθυολόγο, BSc, PhD, Καθηγητή του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙΘ και Διευθυντή του ερευνητικού Εργαστηρίου Βιολογίας & Ιστολογίας, Μικροσκοπίας & Ανάλυσης Εικόνας, Συστηματικής & Βιομετρίας και τον Παναγιώτη Μουρούτη, Ιχθυολόγο Τ.Ε. BSc, MSc.


https://promahi-nea.blogspot.com/2019/02/7.html?fbclid=IwAR0sVk6cKHvOaMeK-N3LHfZZFXqFtp3iLaBpXZUpkkh_ItbbipOUvkmDOY0
https://www.pozarnews.gr/2019/02/blog-post_8.html?fbclid=IwAR2tc8Fxq5AjDQFlhxlsqO1pAj8ECtmUhPpKgEsjmZf2L2aUDtqWB-yeGBM#more

Τα Σπήλαια της Αλμωπίας και οι εναλλακτικές δυνατότητες ανάπτυξης του τόπου μας !!! Ενημέρωση από τον Καθηγητή ΑΠΘ Λαζαρίδη Γεώργιο


Ανοιχτό διάλογο και ενημέρωση ,έγινε από τον Καθηγητή του ΑΠΘ Λαζαριδη Γεώργιο στην Πλατεία του Παραδοσιακού οικισμού Γαρεφείου Αλμωπίας .Ο κ Λαζαρίδης ενημέρωσε τους πολίτες ,για την υφιστάμενη κατάσταση του ΄΄ Σπηλαιολογικού Πάρκου Αλμωπίας και την δυνατότητα αξιοποίησης του Εναλλακτικού Τουρισμού της περιοχής .Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Αρχιμανδρίτης Μάρκος και Ιερέας του χωριού , ο δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος , ο Πρ. της ΔΕΥΑ Χρ. Γεωργίου ,ο Δάσκαλος Γεώργιος Μάρκου ,ο Καθηγητής Χατζής Ιωάννης , η Ελισάβετ Τατιόγλου και ο Νίκος Ευθυμίου οι οποίοι ασχολούνται με τον Εναλλακτικό Τουρισμό στην Αλμωπία και κάτοικοι του Δήμου μας .
Εποικοδομητική η ενημέρωση και ο διάλογος , αφού η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αλμωπίας θα δώσει άλλη διάσταση στον Τουρισμό της Περιοχής .

https://www.pozarnews.gr/2018/08/blog-post_24.html?fbclid=IwAR0Gj76gkfLV2afdMQ16FKm2ePchazA8pv1eEABo1WYwjbp3ICVSIJUv2Fc#more

Copyright © All rights reserved.

Voras Mountain Actions | 2019 | Καλώς ήρθατε στο Ορος ''ΒΟΡΑΣ''
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε